Win 4 Efteling-tickets!

Laatste reactie 12/02/2017 21:02 door
· Markeren als ongelezen
MODERATOR ZITDAZO - 1 jaar geleden geplaatst
Stel jezelf voor en maak kans op vier Efteling-tickets.
reactie op @zitdazo:
Mijn naam is Goele, ik ben mama van Otis van vijf, die héél graag nog is een keertje naar de efteling wil ;-) en onthaalouder van zes opvangkindjes. Ik vind in mijn weinige vrije tijd dikwijls inspiratie en tips op zitdazo en positief opvoeden via Facebook. Ik wist niet dat jullie een forum hadden, ben hier wat beschaamd over en neem me voor om deel te nemen in de gesprekken op de fora! Groetjes
1 jaar geleden

Beantwoorden

ZITDAZO - Dag Goele, fijn dat je ons ook hier gevonden hebt! Je bent méér dan welkom!


TIP/ in je account kan je jouw accountnaam aanpassen naar je voornaam --> http://oudersonderelkaar.be/profile
1 jaar geleden

Beantwoorden

Stefanie C Hallo,
Ik ben stefanie, mama van Victor (4j) en Casper (7m).
Eerste zwangerschap, bevalling en eerste jaar erna waren een negatieve ervaring. Geen roze wolk hier! Maar dankzij tips en boeken van Diana koster heb ik voldoende energie gevonden om toch voor een tweede kind te gaan. Nee, ik was opnieuw niet graag zwanger maar kon er toch van genieten. En gelukkig maar want wat een enthousiast kereltje is Casper. Oh ja, de roze wolk ken ik nu wel en ook al was Victor een lastige baby, hij is oh zo lief voor zijn broer vanaf dag 1. Twee zonen met een erg verschillend karakter. Zitdatzo heeft me al regelmatig geholpen met tips, steun en een herkenbare situatie waarbij je toch even (groen) lacht :-)
Ik volg zitdatzo al een hele tijd via Facebook en ben blij met dit forum. Victor vertelt dikwijls over lange nek en recent leerde hij holle bolle hijs kennen via topic papier in de klas. Hij zal stralen als hij beide in levende lijve mag ontmoeten!
Groetjes stefanie
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hoi, Ik ben Tisha
Mama van 2 hoogsensitieve jongens van 13 en 11 (worden dit jaar 14 en 12); beiden op hun eigen heel andere manier.
De oudste is heel erg in zichzelf, heeft structuur en logische verklaringen nodig is anders helemaal uit zijn doen en duurt zeer langom aan de nieuwe situatie te wennen. De beginnende puberteit helpt hierin niet.
Bij de jongste is het helemaal andersom, hij is heel expressief en kan heel goed boos worden en uiten. Maar voelt emoties en spanningen rondom heel erg aan en heeft daar moeite mee om dat te verwerken en te relativeren naar zichzelf toe. Voelt zich heel snel persoonlijk aangesproken.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Wij zijn Wendy en AnnLee!
Ik ben mama van 2 kiddies, de jongste pas 6 en grote zus wordt bijna 8. AnnLee zijn de beginletters van hun namen. In 2013 kwamen we in een heel moeilijke situatie terecht, we zijn heel wat wilde watertjes doorzwommen en dat resulteert in een moeilijke co-ouderschapssituatie. Moeilijk omvat emotioneel, psychisch maar ook dakloos en kleine portemonnee. We hebben nu een thuis en om er meer betekenis aan te geven heb ik me ingeschreven. Ik heb mij aangemeld in de zoektocht naar steun, ervaring uitwisselen, tips, vriendschap, raad, ideeën en hopelijk ook gezelschap bij uitjes. .
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Benedetto Cimino 1 jaar geleden geplaatst
Ben Benedetto 43 jaar, getrouwd met Vanessa (hsp) en papa van Alessandro 12j (hsp), Federico 9 j en Olivia 5 j. Van beroep vertegenwoordiger. mijn hobby s zijn basketball en muziek.
Met twee hsp'tjes in huis heb ik veel geleerd op dit forum en op de lezingen, keep up the good work !!
reactie op @benedettocimino:
ZITDAZO - Fijn dat je erbij bent, Benedetto! We horen ook graag jouw ervaringen langskomen... :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Berdien, 26 jaar. Ik hen een zoontje van 11 maanden. Ik ben getrouwd met Tom, 27 jaar. Ik ben onderwijzeres. Ik sta momenteel in het 3 de leerjaar. De vrijdagnamiddag geef ik kleuterturnen. Ik speel voetbal. Ik hoop op deze forum een gesprek te vinden van mensen die een zeer zware bevalling hebben gehad en deze op die manier nog wat beter te kunnen verwerken.
reactie op @23456789101112131415161718192021222324252627282930313233343:
ZITDAZO - Dag Berdien, welkom! Een sportieve 'madam' met dat turnen en voetballen.


Heb je zelf ervaring met zo'n zware bevalling, dan?

TIP/ in je account kan je jouw accountnaam aanpassen naar je voornaam --> http://oudersonderelkaar.be/profile
1 jaar geleden

Beantwoorden

Stefanie C Hallo, ik heb ontzettend veel gehad aan het boek 'perfecte bevallingen bestaan niet' van Diana koster. Hopelijk kan dit ook jou helpen bij deze nare ervaring!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
1 jaar geleden geplaatst
An, 42, 2 totaal verschillende dochters van 9 en 6 jaar. Een partner met zeer onregelmatige uren. Zelf ben ik zelfstandige en zeer chaotisch ;-).
reactie op @23456789101112131415161718192021222324252627282930313233343:
ZITDAZO - Welkom, chaotische An. ;))


Je weet toch dat chaos vanuit een kracht tot initiatief nemen komt? :)

TIP/ in je account kan je jouw accountnaam aanpassen naar je voornaam --> http://oudersonderelkaar.be/profile
1 jaar geleden

Beantwoorden

Saskia Peeters 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Saskia, moeder van twee kinderen: een heel gevoelig meisje van 4 en een kleine beer van 5 maand. Ik heb dit forum pas ontdekt, maar ik denk dat ik zeker een tijdje blijf hangen. Ik denk dat ik hier nog veel kan leren, zeker over hoe om te gaan met de emoties van mijn lieve kleuter.
reactie op @saskiapeeters:
ZITDAZO - Dag Saskia, wat leuk dat je er bent én blijft hangen!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Katrien Vrancken 1 jaar geleden geplaatst
Hallo ik ben Katrien (hsp) en ik heb een dochter van 6 (hsp) en een dochter van 3. Samen met mijn man zouden wij eens graag genieten van de sprookjes van de Efteling aangezien dit tot de verbeelding spreekt van mijn dochters ( en ook wel mezelf haha).
reactie op @katrienvrancken:
ZITDAZO - Dag Katrien, fijn dat je bij ons bent. En ja... de Efteling is een wondermooie plek, voor groot en klein.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kain Verhoeven 1 jaar geleden geplaatst
Een mama met een unieke mooie dochtertje met speciale gave waar we nog samen met ons super papa ieder dag opzoek zijn / aanvoelen/ van elkaar leren / leren luisteren / omgaan / begrijpen enz.... over hoogsensitief .... het is iets wonderlijks maar soms ooo ook soms uitputtend ... maar ons liefde voor elkaar in zo intens en onbeschrijflijk en ons navelstreng blijft eeuwig verbonden ❤️
reactie op @kainverhoeven:
ZITDAZO - Wat een warme woorden! Welkom op deze community. :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kain Verhoeven Dankjewel ❤️
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Deborah . 1 jaar geleden geplaatst
Hallo, Ik ben Deborah 26jaar en woon samen met mijn man en 2 zoontjes van 2 die Ryan heet en 3,5 Brayden

Mijn zoontje van 3,5 is erg gevoelig voor liefde maar ook voor verdriet
Geeft soms zelf aan mama ik wordt even heel boos en wordt dan druk en praat harder

Mijn man werkt 40uur en in et weekend altijd voetbal .. Ik sta er alleen voor voelt het en volgens hem weet ik et altijd beter als het botst met de oudste

Misschien kan ik hier wat lezen over inspelen op deze situaties of lekker dingen delen
Vriendinnen hebben nog geen kinderen
reactie op @deborah:
ZITDAZO - Dag Deborah, welkom op deze community. Aarzel niet je vraag te posten in één van de verschillende boards, want elkaar steunen is net het opzet van deze community voor ouders. :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

1 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben Lindsay Temmerman. Moeder van een dochter Margot. Zij is twaalf jaar en zit in haar eerste jaar middelbaar onderwijs. Een heus avontuur dat gestart is met vallen en opstaan. Het lukt haar om alles te studeren als ze de nodige hulp krijgt en opgevraagd wordt. We proberen te zoeken hoe geleidelijk over te gaan naar zelfstandig studeren.

Zelf geef ik les in een school voor buitengewoon onderwijs, type 2. Een job met veel voldoening maar die ook wel het nodige geduld vraagt. Daardoor is de dosis soms opgebruikt voor thuis ;-)

Mijn hobby en uitlaatklep is sport en er eens op uit gaan met het gezin.
reactie op @23456789101112131415161718192021222324252627282930313233343:
ZITDAZO - Dag Lindsay, welkom! Hopelijk vind je op dit forum de tips die je zoekt.

TIP/ in je account kan je jouw accountnaam aanpassen naar je voornaam --> http://oudersonderelkaar.be/profile
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jeannette Smits 1 jaar geleden geplaatst
Mijn naam is Jeannette.
2 kids van 13 en 10.
Sinds een paar maanden op onderzoek.
Hoogbegaafd, hooggevoelig en dyslexie is geen makkelijke combinatie.

We leren steeds meer van alle verhalen.

Kaartjes voor de Efteling, zou super zijn.
We zijn met het gezin aan het leren en dit zou een mooi uitje zijn. Waar vroeger de uitjes in ruzie, tranen of teleurstelling eindigde door alle indrukken hoop ik dat we het nu beter aanpakken.
reactie op @jeannettesmits:
ZITDAZO - Dag Jeannette, wat fijn dat je er ook bij bent en te horen dat je leert van de verhalen... Hopelijk ondervind je op deze community ook een gevoel van verbondenheid en ... leren mag!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Roselinde Vermeulen 1 jaar geleden geplaatst
Hey. Ik ben Roselinde,partner van Bram, mama van Stiene(8),Mona(5) en Lou(3). Ik werk deeltijds als opvoedster bij jongeren met autisme.
Mijn vele emoties schommelen de hele dag door en ik merk dit ook bij mijn oudste dochter... Ik kan alle hulp gebruiken die er is
reactie op @roselindevermeulen:
ZITDAZO - Dag Roseline, bedankt voor je voorstelling! Aarzel niet vragen waarmee je zit te posten in de boards van dit forum.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Eveline Noordermeer 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Eveline. Moeder van twee heerlijke kinderen. Een lieve gevoelige dochter van 6 en een enthousiaste knuffelkont van 4. Als pedagoog heb ik een hoop geleerd over opvoeding. Zelf opvoeden blijkt 1 grote ontdekkingstocht. Ik heb zoveel van mijn kinderen geleerd! Ze blijven mij inspireren, zodat ik ook in mijn werk andere ouders weer kan inspireren.

Allebei de kinderen zijn dol op sprookjes! Het zou geweldig zijn om mijn kinderen zo te bedanken en zo als gezin op ontdekkingstocht te gaan.
reactie op @evelinenoordermeer:
ZITDAZO - Fijn dat je bij ons bent, Eveline! Hopelijk kan je vele ervaringen (professioneel én als mama) delen op deze community?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kelley Dierckx 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal , ik ben Kelley getrouwd met mijn man niels en mama van Bent 2,5 jaar en Febe 5 jaar . Ik ben verpleegkundige en sinds 2 jaar onthaalouder voor kinderen met en zonder extra zorg. Mijn carrière switch is er gekomen door de regelmatige opname van mijn dochter in het ziekenhuis. Mijn dochter is lactose intolerant en heeft heel gevoelige darmen waardoor ze regelmatig volledig obstipeert en daardoor darmspoelingen moet krijgen. Ook komt hier bij dat ze hoog sensitief is . Maar verder is ze een heel lieve , spontane, vrolijke meid . Mijn zoontje is ook een heel lieve , ontdeugende en levendige jongen. Ik heb mijn handen vol maar dat vind ik net fijn . Ik geniet van alle drukte in huis. En vooral van mijn 3 schatten.
reactie op @kelleydierckx:
ZITDAZO - Dag Kelley, fijn dat je erbij bent!
1 jaar geleden

Beantwoorden

An Peeters 1 jaar geleden geplaatst
Hoi iedereen, ik ben An, mama van 2 jongens. Niet altijd even gemakkelijk. Maar wel mama in hart en nieren. :)
reactie op @anpeeters:
ZITDAZO - Fijn dat je bij ons bent, An!
1 jaar geleden

Beantwoorden

1 jaar geleden geplaatst
Hallo iedereen,

Ik ben Heidi. Mama van 2 prachtige dochters. Van opleiding ben ik verpleegkundige maar spijtig genoeg heb ik "tijdelijk" mijn werk moeten stopzetten om voor mijn 2 kinderen te kunnen zorgen. Ze zijn namelijk beiden geboren met een genetisch defect waardoor ze regelmatig clusters van epilepsie-aanvallen doen die zeer moeilijk onder controle te krijgen zijn. Tot nu toe is er nog geen enkel medicament waar ze positief op reageren en moeten we gewoon wachten tot de aanvallen stoppen en hopen dat ze niet teveel schade hebben opgelopen. En wanneer dit nog niet genoeg is, heeft de oudste ook nog ASS en is voor haar communiceren zeer moeilijk. Reden genoeg om thuis te blijven en voor mijn 2 schatjes te zorgen. MAAR ik geniet van elk moment samen ook al is het niet altijd even gemakkelijk.

Ik hoop mensen te ontmoeten waarbij ik soms mijn verhaal eens kwijt kan (en eventueel dingen samen te doen), want veel vrienden heb ik niet over gehouden omdat ik niet altijd mee kan doen met "normale" gezinsactiviteiten.
reactie op @23456789101112131415161718192021222324252627282930313233343:
ZITDAZO - Dag Heidi, je bent hier heel welkom met je verhaal, en meer.

TIP/ in je account kan je jouw accountnaam aanpassen naar je voornaam --> http://oudersonderelkaar.be/profile
1 jaar geleden

Beantwoorden

Anne Van Elsuwege 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Anne, mama van een prachtige dochter Lisa (hsp) van 9 jaar.
Haar hoofdje is een dagelijkse rollercoaster met heel veel emotie en boosheid.
Ook al voelt hsp voor haar aan als anders zijn proberen wij haar als ouder dagelijks met heel veel liefde duidelijk te maken dat ze geen vieze ziekte heeft maar een uitzonderlijke gave die ze in haar latere leven kan gebruiken.
Met heel veel liefde, heel veel luisteren, praten en begrijpen proberen wij haar dagelijks te helpen. Leren we haar om alles om te zetten in iets positiefs en gaan wij samen opzoek naar haar uitzonderlijke gave zodat ze die ook positief kan gebruiken als een talent.
Niet elke dag even gemakkelijk maar we geven niet op !
Lisa is voor ons nog altijd een wondertje ontstaan uit liefde :)
reactie op @annevanelsuwege:
ZITDAZO - Wat een mooie woorden schrijf je, @annevanelsuwege... Heel erg welkom op onze community. We hopen dat je je hier thuis zal voelen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Natascha Jacobs 1 jaar geleden geplaatst
Goedenamiddag Allemaal
Ik ben een moeder van 35 jaar en ben voor de derde maal in een vechtscheiding beland ... welliswaar van dezelfde man :-)
Ik weet sinds kort wat er al die jaren mis is gelopen met me ...
Ikzelf heb na een heleboel valkuilen de diagnose HSP gekregen.
Mijn zoontje heeft het ook want ik herken het maar mijn ex is een narcist en verklaart mij voor zot ... Ik wil enkel hulp voor mijn kids ...
Ik zie mijn kinderen amper omdat ik rust wilde en het sociaal onderzoek ingeschakeld is ...
Nu blijkt stilletjesaan dat ik toch meer waarheid vertelde dan dat ik ziek was ... als het taboe rond hsp doorbroken kan worden kunnen we aan de hooggevoelige kinderen leren om van hun zwakte een sterkte te maken... Ik Hoop mijn vzw recht te krijgen en hoop dat iedereen hier de nodige steun vindt want lotgenoten bieden meer hulp dan de beste dokters ... prettige dag
reactie op @nataschajacobs:
ZITDAZO - Niet zo leuk dat te lezen van je scheiding, Natascha.
Heel erg welkom op de community!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Anneke Kelders Kassenaar 1 jaar geleden geplaatst
Hi ik ben anneke en ben 33 jaar. Ben zelf hooggevoelig en worstel er al jaren mee, ik begin mijn gebruiksaanwijzing steeds beter te begrijpen en voel me steeds beter aarden (met momenten;))
Ben getrouwd met thijs en samen hebben we een dochter l.b van 7 jaar (ook hooggevoelig) en om de week komt L. Van 9 jaar(dochter van mijn man) die ons gezin compleet maakt.

Een samengesteld gezin met alle uitdagingen daarom heen, hsp en een adhd man, genoeg momenten dat ik behoefte heb aan gelijkgestemden of het delen van ervaringen met anderen.

Liefs anneke
reactie op @annekekelderskassenaar:
ZITDAZO - Dag Anneke, een mooie voorstelling. Erg welkom, hopelijk vind je hier wat je zoekt en kan je anderen ondersteunen met jouw waardevolle ervaringen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Wendy Swyns 1 jaar geleden geplaatst
Hallo! Ik ben Wendy. Mama van Hailey 11 (HSP) en Ashley 9. Twee toffe meiden met elk hun eigen karaktertje. Mijn dochter met haar hooggevoeligheid leren omgaan is niet altijd even gemakkelijk. Maar dankzij deze pagina heb ik toch al heel veel handige tips gevonden die het toch wat gemakkelijker maken. Grts wendy
reactie op @wendyswyns:
ZITDAZO - Dat is leuk, zo'n compliment, Wendy! Welkom op de community.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Wendy Van De Reyd 1 jaar geleden geplaatst
Hallo
Ik ben een trotse en fiere mama van 2 prachtige dochters,
Femke is 10 jaar en ons Sharona is 6 jaar,
Ons femke is een redelijk gevoelige meid , en trekt haar ook ales echt aan ,tegenover ons sharona meer dz knuffelbeer en losbol is die dan weer nergens zorgen om maakt
Dit jaar in mei doet de jongste haar communie een belangrijke belevenis waar we met hele gezin naar uit kijken

Beide zijn ze wel gek van sprookjes en dol op de efteling
reactie op @wendyvandereyd:
ZITDAZO - Wat een leuke foto, Wendy! Fijn dat je erbij bent.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Karolien b 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben een alleenstaande mama van 33 en heb twee zoontjes van 4 en 6j.
Twee heel verschillende karaktertjes, die regelmatig eens botsen...
Jongste is een nogal temperamentvol baasje, die zo geregeld mijn geduld op de proef stelt.

Oudste is een gevoelig en eerder bang ventje. De laatste tijd meen ik vaker en vaker faalangst bij hem te herkennen. Hij is ook erg gevoelig aan wat andere kindjes over hem denken en trekt vaak pestgedrag aan.
Heel moeilijk om hem dan zo triestig en ongelukkig te zien. Bij nieuwe activiteiten/onbekende groepen, is het dus steeds bang afwachten hoe hij in de groep zal liggen.
Momenteel ben ik vooral zoekende hoe ik hem kan helpen zich weerbaarder op te stellen en met zijn angsten om te gaan.
reactie op @karolien:
ZITDAZO - Welkom, Karolien! Fijn dat je er bij bent. :)
1 jaar geleden

Beantwoorden

evi boogaerts 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal, ik ben Evi, mama van 2 prachtjongens, een hsp van 7 jaar en een vrolijke knuffelbeer van bijna 6 jaar. Door de hooggevoeligheid van mijn oudste zoon te ontdekken vielen de puzzelstukjes voor mij ook hun plaats, ik ben ook hoogsensitief en probeerr er in deze drukke wereld mee om te gaan.
reactie op @eviboogaerts:
ZITDAZO - Leuk dat je deelneemt aan de community, Evi!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Sofie Stessens 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Sofie, mama van 3!
reactie op @sofiestessens:
ZITDAZO - Heel erg fijn dat je je aansluit, Sofie!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Pieterjan Leune 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben pieterjan 30 jaar
en ik zou graag nog eens naar Efteling gaan met vrienden
reactie op @pieterjanleune:
ZITDAZO - Fijn dat je erbij bent, @pieterjanleune!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Pieterjan Leune merci
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Robbin Willems 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Robbin, 28 jaar en ik heb zelf geen kids, maar toch heb ik er heel veel. Ik ben namelijk kinder- en jeugdpsycholoog, schoolpsycholoog, clb-medewerker en huiswerkbegeleider. Het lijkt me heerlijk om nog eens naar de efteling te gaan samen met mijn neefje, nichtje en petekindje omdat ik doorheen al dat 'zorgen voor andere kinderen en jongeren' eigenlijk veel te weinig leuke tijd doorbreng met hen.
reactie op @robbinwillems:
ZITDAZO - Welkom @robbinwillems!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Katleen Mortier 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Katleen, mama van Amber (10) en Tiebe (7). Beiden zijn hoogsensitief. Bij de oudste hebben we dat héél vroeg gemerkt, door een sterke gevoeligheid aan geuren en kleuren, etiketjes, lawaai, ... het was ook een angstige peuter en kleuter. Ondertussen is ze opengebloeid en een heel sociaal wezentje, we hebben daar daarvoor wel regelmatig een spreekwoordelijke sjot onder haar achterste moeten geven :) Daarbij uiteraard wel de grenzen gerespecteerd van wat ze kon en wou doen.

De jongste is van kleins af aan al een heel sociaal manneke, maar ook wel erg gevoelig en perfectionistisch. Dankzij de grote zus staat hij wel een stuk sterker in het leven, de start was wat makkelijker omdat grote zus er ook overal bij was op school.
reactie op @katleenmortier:
ZITDAZO - Fijn dat je erbij bent, @katleenmortier!
1 jaar geleden

Beantwoorden

1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Inge en heel erg hoogsensitief. Ik heb een enorm expressieve dochter van 8 en ik vermoed dat ze hoog sensitief is, maar anderzijds ook erg op zoek naar nieuwe prikkels. (misschien een sensatiezoekertje als HSP). Meer krijg ik hier nu nog niet verteld.
Ik ben blij dat ik de ervaringen van anderen kan lezen.
reactie op @23456789101112131415161718192021222324252627282930313233343:
ZITDAZO - Welkom Inge!


TIP: je kan je gebruikersnaam naar je voornaam aanpassen via http://oudersonderelkaar.be/profile
1 jaar geleden

Beantwoorden

Griet Paulussen 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Griet en ik heb een dochter van 8 en een zoon van 10 (ze ruimen niet goed op, daarover stelde ik een vraag in het andere board 'inspiratie gezocht') en hoop anderen op dit forum te kunnen steunen.
reactie op @grietpaulussen:
ZITDAZO - Welkom op deze community, @grietpaulussen!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Annelies - 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Annelies, hoogsensitieve mama met een hoogsensitieve zoon van 4 jaar.
reactie op @alies:
ZITDAZO - Welkom Annelies!
1 jaar geleden

Beantwoorden

1 jaar geleden geplaatst
ik ben Veerle, mama van Jonathan (4 jaar) en Florian ( 1 jaar). Zelf heb ik nooit begrepen dat ik de wereld anders beleefde dan de doorsnee leden van mijn ouderlijk gezin. Ik dacht gewoon dat ik andere waarden had (minder materialistisch en meer met natuur begaan). Dat ik vorige levens herinnerde was gewoon. Dat ik entiteiten voelde en naar t licht bracht, gewoon.; iets dat je gewoon overkomt. En zo vond ik alles gewoon. Blijkbaar had ik het geluk om veel in de natuur te zijn en daar de verbondenheid en veiligheid te voelen die ik nodig had om te kunnen blijven staan als een optimistisch, schijnbaar naïef meisje! Mijn leven bracht me tot mijn job als opvoedster. Niets bijzonder, abnormaal.. :-) Bij het mama worden van 2 schatten van kinderen. Maar tevens Hsperkes, besefte ik héél snel dat ze net als ik die dromen kenden. Wist ik wanneer ze angst hadden van een droom of sfeer op de kamer. Jonathan die ziet beelden uit de nabije toekomst en waarschuwt ons voor zaken. Aan de serieuze toon van hem, mama, luister nu echt even maar.. voel ik de intensiteit in hem en weet ik dat het menens is. Zo voorspelde hij een keuken vol water! en nog wereldbeelden van boten die zinken met kindjes die niet geloven in t kruisje! (als je dan de dag nadien de schokkende beelden van de overtochten van vluchtelingen ziet, is de link vlug gemaakt) En hoe sterk hij weet welke symbolen belangrijk zijn om zich duidelijk te maken: niet in het kruis geloven: islam! Ook voelen ze samen met mij entiteiten. En benoemt hij deze ook: de baby die we niet kunnen zien in de kamer maakt enge geluidjes mama! Vorige levensbeelden evenzeer sterk aanwezig! Gelukkig kan ik daardoor ook linken waarom hij de zon niet wil voelen prikken op zijn huid. Voor dood achtergelaten op de zoutvlakte.. Dat kan tellen als herinnering wat de zon met je huid kan doen. Gek genoeg heb ik zijn energie (3jaar voor zijn geboorte) opgepikt op die zoutvlakte! En zo zijn er al heel wat puzzelstukjes voor mij helder gekomen. Florian is nog sterker in zijn energie en kracht. Zo fel dat zelfs ik hem niet volg! Bij Jonathan hoor je dat hij met gemak aura's leest: mama als je ziek bent dan heb je geel, groen en bruin om je heen, als je boos bent rood! En zijn tekeningen wijzen ook dat een buik uit meer dan 1 kleur bestaat :-) Ik zoek mee.. elke dag naar hoe ik soms de dingen het best kan aanpakken om de jongen in zijn groei te helpen. Hij heeft geen grenzen soms! Geen grenzen van op verkenning gaan, uitdagen, mij volledig in beslag nemen. Dag en nacht. Ik heb het zelf dan ook weer moeilijk om mijn grenzen tijdig aan te geven. En met kracht zonder in onmacht te vallen. De laatste tijd is mijn energie vaak zoek! Mijn oplaadmomenten naar de natuur zijn er niet meer, futloos, slapeloos en met een wereldlijke zorg van hoe in godsnaam je kinderen de onbezorgdheid gunnen in een leven die zo verkeerd aan t draaien is. Moeder aarde is me dierbaar en ik voel dat we als mensheid zo de zaken aan t verknoeien zijn. Er zou geen winstbejag horen te zijn als het gaat over energie. electriciteit, bv hoe kan een zaak als eandis zo in eigen boezem blijven kijken als het gaat over onze eigen leefwereld die we verwoesten. Wat gaan die mensen in een volgend leven doen? Beseffen ze wel dat ze dit plaatje ook nog terug op hun bord krijgen? En dan niet in hun portefeuille? En zo zijn er wel duizenden puntjes die mijn gedachten en mijn gevoelsleven aan t verduisteren zijn. Burn-out noemen ze het tegenwoordig! Stress door slaaploosheid is een naar beestje. Ik hoop hier wat tips te vinden, of herkenning, of aanmoediging.. en gewoon raad als onmacht het overneemt. Veel liefs en veel ontdekkingsplezier van die schatten van wijze zieltjes. Dankbaar dat ze ons mogen aanraken en ons leven verrijken.
reactie op @23456789101112131415161718192021222324252627282930313233343:
ZITDAZO - Fijn dat je erbij bent, Veerle.


TIP: je kan je gebruikersnaam naar je voornaam aanpassen via http://oudersonderelkaar.be/profile
1 jaar geleden

Beantwoorden

Vicky Vispoel 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Ik ben Vicky (37) hoogsensitief met een lieve man Erik en een hoogsensitieve dochter van 4 die Nynke heet. Onze Nynke is een spons die onder andere heel de omgeving in haar opneemt en emoties van anderen als geen ander kan lezen. Jammer genoeg kan ze deze nog niet afblokken waardoor ze vaak overprikkeld is. De efteling geeft haar de vrijheid in de wereld van sprookjes te belanden. Een wereld die dezelfde emoties en verhalen heeft, herkenbaar zodat ze alles kan loslaten. De efteling geeft haar vrijheid in haar gedachten en dat geeft vrijheid in mijn gedachten
reactie op @vickyvispoel:
ZITDAZO - Dag @vickyvispoel, fijn dat je erbij bent!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Monique Plessers 1 jaar geleden geplaatst
Monique, mama van een jongen van 3 en een meisje van 8 maanden :)
1 jaar geleden geplaatst
Dag allen!

Ik ben Marianne en 37 jaar. Alleenstaande mama van drie zonen, 11, 15 en 17 jaar oud.
Hooggevoelig Creatief therapeute met een hart voor kinderen en hun gezinnen.
Momenteel in opleiding tot leerkracht PAV.
Ik ga heel graag op stap met mijn jongens!
Helga Sluyts 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Ik ben Helga (1977) en kruipt graag in de wereld van fantasie! Ik word dit jaar 40 jaar, maar in gedachte ben ik het zeker niet :-) Dus een dagje Efteling zou zeker deugd doen, samen met mijn man en dochter Amélie en haar neefje Ward. Ik droom er alvast van. Caraval Festivalgroetjes, Helga
Annemie Janssens 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Annemie, sinds een aantal maanden alleenstaande moeder van 3 geweldige jongens. Ik ben zelf HSPer en mijn jongens ook alle drie in meerdere of mindere mate. Het was wat wennen want ze hebben alle drie andere behoeften en noden. Maar we hebben onze draai gevonden. Ook op school houden ze veel rekening met hen en ze gaan daarom heel graag naar school. Ik werk op de sportdienst en kom dus veel in contact met verschillende mensen.
Ellen Mama van drie 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Ellen, mama van drie meisjes en ik leerde dit forum via een vriendin kennen. Heerlijk om mee te lezen waar andere HSP mama's en papa's mee worstelen en welke kracht en energie ze te voorschijn toveren om hun kinderen en hun gezin te laten bloeien! Ik was al lid maar dankzij deze reminder ga ik zeker verder lezen en wie weet... wat vaker een berichtje posten!

We gaan in april naar de Efteling met ons gezin dus we zouden érg blij zijn met de tickets. Misschien kan ik dan meteen een draadje openen rond de vraag hoe je met HSP kids voluit van zo'n uitstapje geniet zonder dat de kinderen overprikkeld en ongelukkig worden? :)
Annelies Provost 1 jaar geleden geplaatst
Hallo
Ik ben Annelies en mama van Linus, 9 motorische beperking na hersenvliesontsteking als baby en dyscalculie, Elias, 6 komt van de superheldenplaneet en is de zoon van Spiderman - wij zijn zijn pleegouders (volgens hem) en later wil hij advocaat worden en Felix, 2 en ik zeg "Nee" "Ikke doen" "Zelf doen".
1 jaar geleden geplaatst
Ik ben katelijn, mama van een zoontje. Beide zijn we hsp. Ik heb fybromyalgie. Samen met mijn partner en zoontje wonen we op een zeilboot.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 February 2017 om 00:04
Aantal lezers 87
Aantal reacties 76