Moeilijk gaan slapen

Laatste reactie 21/10/2016 00:33 door Mariska
· Markeren als ongelezen
Kirsten Geeraerts 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,


Wij hebben een dochter van 5 jaar dat hoogsensitief is. Iedere avond opnieuw is het een heel gedoe om haar in bed te krijgen. Dan heeft ze bang alleen op haar kamer, ze heeft een pijntje, het kadertje aan de muur dat haar stoort, de auto's op de weg dat te veel lawaai maken enz.... Soms vraagt ze om bij haar kleinere zus te slapen en we laten dat af en toe ook toe. Lijkt het jullie verstandig als ze het moeilijk heeft om in slaap te vallen. Hier een gewoonte van te maken of leert ze best gewoon in haar eigen kamer te slapen? Grtjs
Evelyn Jorritsma - Marchand 1 jaar geleden geplaatst
Ben je bekend met de regenboog trap en de piekerballon?


Dat is een avond meditatie speciaal voor hooggevoelige kinderen. Het werkt echt!


Ik heb zelf een hooggevoelig zoontje van 4.5 jaar en sinds 2 weken luisteren we elke avond in bed de piekerballon.


Hij slaapt rustiger in en slaapt door.


Kijk maar eens op google.


Ze heet Sabrina van Dijk.
Marleen De Gruyter 1 jaar geleden geplaatst
Ook hier gaat inslapen soms moeilijk, zonen zijn al wel iets ouder, maar voorlezen of zelf lezen helpt, soms lezen ze ook verhaaltjes voor voor mekaar. Een fijne vertrouwde knuffel, die ze zelf kiezen, is hier ook een must.


Een tijdje terug kon mijn oudste zoon echt niet slapen en heb ik hem een nestje laten maken in zijn bed, met knuffels, met allerlei kussens. Hij was hier heel fier op en is zonder problemen in slaap gevallen.


Probeer ook fel licht en schermen te vermijden voor de kinderen gaan slapen, ook dit kan het inslapen verhinderen.
Veronique Simons 1 jaar geleden geplaatst
Na het boekje lezen naar bed maar dan... Hier gaat het slapen op zich heel goed (gesloopt van alle prikkels op een dag) maar hij (6 jaar) praat aan een stuk door zodra hij in bed ligt. Mijn moeder noemt dat 'geen afscheid kunnen nemen van de dag'. En dat is dus precies wat wij doen. Elke avond neem ik met hem de dag door. Onderwerpen op school of waar dan ook, leuke en minder leuke dingen van de dag. Per onderwerp haal ik het uit z'n hoofd en stop het in een doosje (letterlijk hou ik m'n hand boven z'n hoofd en trek zogenaamd dat onderwerp eruit). Hij mag bepalen in welk doosje het onderwerp gaat (blije, verdrietige, boze). Geregeld zegt hij dat er een onderwerp niet uit z'n hoofd mag, omdat het juist zo'n fijne gedachte is. En dan bouw ik af met kriebelen op zijn rug en zing ons liedje. Dan in stilte 1 minuutje bij m blijven en hij ligt direct diep te slapen. Het duurt even maar dan heb je wel een tevreden slapend kind
Els Jacobs 1 jaar geleden geplaatst
Hallo, mijn meisjes zijn al wat groter, 8-10 jaar, maar wat bij allebei enorm heeft geholpen is om een gedragen t-shirt van ons bij hen te leggen, dat kalmeert hen waardoor ze veel beter slapen. Het is zelfs zo dat de jongste geen slaapknuffel heeft, maar alleen een bloes van ons... Om in detail te treden, hoe feller hij ruikt naar ons (lees, stinkt), hoe liever ze het heeft!! Alles voor de slaap he ;-)
Els Jacobs 1 jaar geleden geplaatst
Trouwens, ze logeren ook regelmatig bij elkaar op de kamer. In het begin dacht ik ook, oh nee, maar uiteindelijk, wat maakt het uit?! Ze vinden het kei gezellig, toen ze kleiner waren was het vaak, nu groeit het er eigenlijk een beetje uit! Dus als kleine zus het niet erg vindt, niet druk maken, gewoon doen!
Kirsten Geeraerts 1 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties, hier kan ik al mee aan de slag.
Leen Wouters 1 jaar geleden geplaatst
Wat ik mijn dochter (7) heb gegeven, is een blinddoek, een 'nachtmasker'. Het klinkt gek, maar daardoor kan je je helemaal in jezelf keren en afsluiten van de buitenwereld. Het werkte voor mij en nu ook voor mijn dochter.
Mariska Naessens 1 jaar geleden geplaatst
Mijn hsp dochtertje van 5 slaapt bij ons op de kamer. Ongeacht wat anderen daarover denken vinden wij het prima zo! Zowel ik als de papa en al zeker onze kleine meid zelf genieten van de rust die we dan samen kunnen vinden. Grootouders voor elinetje zijn er niet meer. Maar zij gaat wel soms bij vriendinnetjes logeren. En dat geeft dan geen enkel probleem. Dus gewoon doen waar jullie je goed bij voelen. Als je kind zich goed voeld kan het alles aan denk ik. Ik ga ook mee met haar naar bed tot zij slaapt. Eerst leeft ze zich nog 10 min. uit met alles wat ze maar kan bedenken dat ze in bed nog kan doen... dan moet ze op haar kussen gaan liggen en gaat het grote licht uit. Dan mag zij wel nog praten want haar hoofdje zit tjokvol. We praten tot ze in slaap valt, uitgepraat is... of... haar knuffellichtje uitgaat. Zij heeft een knuffelbeer met een lampje dat na 10 min uitgaat. Wanneer het al laat genoeg is weet zij dat we dat knuffellichtje aan leggen en wanneer het uit gaat, we echt best wel proberen te slapen. We gebruiken dat meestal wanneer ze echt blijft praten. Dat zijn dan haar laatste 10 min. en daar is ze dan op voorbereid. Ze weet ook dat ze morgen zeker verder mag vertellen en vragen. Ons werd gewaarschuwd dat zij problemen zou hebben op gebied van zelfstandigheid als zij niet op haar eigen kamer slaapt. Maar zij heeft daar alvast geen probleem mee. Ze is even zelfstandig als de andere kinderen en heel sociaal. Ik heb zelf ook al mijn hele leven problemen om de slaap te vatten en vond het als kind een hel om met al mijn gedachten en vragen nog uren alleen in mijn kamer wakker te liggen elke dag. Mijn dochter voeld zich geliefd en veilig. Dat is wat telt! Veel succes!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 September 2016 om 16:50
Aantal lezers 39
Aantal reacties 9