Iemand ervaring met kinderyoga?

Laatste reactie 10/02/2017 14:33 door Helga
· Markeren als ongelezen
An Peeters 1 jaar geleden geplaatst
Heeft er iemand dat al gedaan, yoga voor kinderen?
Davine Motmans 1 jaar geleden geplaatst
Mijn dochter van 9 volgt al 3 jaar kinderyoga (in Lummen bij Efesie) ze doet het heel graag, combi tussen relaxatie en ook creatief bezig zijn in kleine groepjes. Ze heeft er veel aan gehad de periodes dat ze angstig was en slecht sliep. Ze doet het nu nog steeds heel graag, is een uurtje bezig zijn zonder druk of prestatie.
reactie op @davinemotmans:
An Peeters Was dat dan één uurtje kinderyoga per week, @davinemotmans?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Davine Motmans Ja 1 uurtje per week
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Marjolein Drees 1 jaar geleden geplaatst
Ik, met mijn dochtertje van 2 jaar (ze mediteert ook) voor haar was het meer een leuke bezigheid met de mama ze is al rustig op zichzelf en kan zich al goed concentreren om dingen uit te voeren. Ook een paar technieken aangeleerd gekregen van je juf voor mijn zoontje van 3 jaar die soms geen blijft weet met zijn energie.
Annelies - 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb een keer ouder-kleuteryoga gedaan. Dit is bij mijn zoon van 4 jaar heel goed bevallen. In februari gaan we nog eens proberen. Andere sporten zoals zwemmen zijn hier niet goed bevallen dus ik probeer om zo zijn zelfvertrouwen wat op te krikken.
reactie op @alies:
An Peeters @alies, hoe verliepen die sessies kinder yoga dan? Hoe lang duurden ze?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Annelies - ik heb dat éénmalig gedaan, dat was een uurtje. Waren leuke speelse oefeningen om samen te doen. Ik ga nu naar iemand gaan waar er een 4tal kinderen meedoen, dus een kleine groep. Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn, maar hij was na die ene keer heel enthousiast.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Els Diependaele 1 jaar geleden geplaatst
Je kan bij mij terecht!
www.viapromessa.be Welkom!
reactie op @elsdiependaele:
An Peeters Zottegem is wat ver, @elsdiependaele, maar bedankt voor de tip!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jenny Verheyen 1 jaar geleden geplaatst
Ze raadde ons aan om de dochter van 5 ook kinderyoga te laten doen. Geleide meditatie ken ik wel en gebruik ik ook, maar van yoga kennen we niets. Wij zijn uit de buurt van schoten. meestal zijn er reactie van de kanten van Nederland of Belgie dan zijn ze ook wat te ver. Iemand hier in de buurt een idee waar we terecht kunnen?????
Annelies Provost 1 jaar geleden geplaatst
Mijn 2 oudste zonen van 6 en 9 volgen kinderyoga. Van de oudste zijn 2e jaar. Iedere woensdagnamiddag een uurtje. Ze doen het beide heel graag. De juf werkt altijd rond een thema. Tijdens de schoolvakanties zijn er nu ook 3 daagse workshops. Ook weer met een thema waarin ze yoga en creatieve activiteiten afwisselen.
Op leefyoga.eu vind je info en foto's om je misschien zo een beeld te kunnen geven.
Vooral voor de oudste heeft yoga een onmiddellijk resultaat. Als baby heeft hij hersenvliesontsteking gehad en als gevolg daarvan is hij motorisch beperkter aan zijn linkerarm. Spanning vanuit de schouder ... Om een lang verhaal kort te maken: na de yoga heeft hij een kinesessie en de kinesiste is altijd weer verwonderd hoe ontspannen hij dan is.
Leslie Brosens 1 jaar geleden geplaatst
Mijn eigen kinderen deden yoga vanaf de leeftijd van 4 jaar en zelf heb ik sinds enkele jaren de rust én energie ontdekt die yoga mij ga. Sinds januari geeft ik zelf kinderyoga (vanaf 5 jaar) én ouder&kindyoga (vanaf 3 jaar). Ik geef het in reeksjes van vijf. Vijf zondagen lang neem ik de kinderen graag mee op yoga-avontuur. Iedere keer is een thema of verhaal het uitgangspunt om onze fantasie de vrije loop te laten. Zo gaan we een keertje naar de oertijd of op ontdekkingsreis, maar ook een uitstapje naar de zee is mogelijk. Een uurtje lang gaan we bewegen en masseren, zingen en dansen, tekenen en ontspannen. We zijn heel actief, maar leren ook tot rust komen! En iedere tocht leert ons iets over onszelf en de anderen! Ikzelf ben overtuigd van het positief effect naar zelfvertrouwen, bewustwording van lichaam en gevoelens, ... een uurtje zonder MOETEN, zonder prestatiedruk, maar gewoon ZIJN. Meer info over mijn lesjes kan je vinden op mijn fb-pagina Tierra Madre - Yoga Minderhout (bij Hoogstraten, provincie Antwerpen) https://www.facebook.com/TierraMadre.Minderhout/?fref=ts of op www.invitare.be
Charlotte Declercq 1 jaar geleden geplaatst
Ook in West-Vlaanderen (Ieper) bieden we kleuter-kinder- en tieneryoga aan! :) meer info kun je terugvinden via www.balansyogaschool.be
Helga Sluyts 1 jaar geleden geplaatst
Hallo, Ik geef 1/maand een uurtje Relax Kidz.... Een site is in de maak, maar ik heb al wel een Facebook pagina. Je kan aansluiten om eens een kijkje te nemen als je dat wil. Helga Sluyts Kindercoaching Kinderkijk. (5 euro per sessie)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 February 2017 om 14:13
Aantal lezers 43
Aantal reacties 15