Akkoord of niet akkoord?

Laatste reactie 08/09/2016 11:33 door Silke-Tim
· Markeren als ongelezen

Dit topic is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

MODERATOR ZITDAZO - 1 jaar geleden geplaatst
'Als ouder kijk ik uit naar de start van het nieuwe schooljaar'

Juist of fout voor jou? Waarom?
reactie op @zitdazo:
Caro Haelt Langs de ene kant wel... Eventjes rust van onderhandelingsdiscussies en puberstreken...


Langs de andere kant: de nieuwe school weg van het lagere school coconnetje... Pfff (middelbare school), de verplichtingen, de moeilijkheden rond aansporen tot studeren, onderhandelingen rond uur van slapengaan/tv-kijken. Het is een totaal ander ritme waar we toch weer wat aan zullen moeten aanpassen/wennen. Voor we het weten is het schooljaar/jaar terug voorbij. Het gaat zo snel. De vakantie is voorbijgevlogen!!! En ik ga sommigen gelijk moeten geven. Het gaat precies sneller met ouder worden..... Succes aan alle jongens/meisjes en ouders hier!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Ann Leffelaer Een grote stap en best wel spannend ... Gaat inderdaad snel, maar je bent ook snel gewend hoor. Succes!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Peggy Van Bocxlaer Zelfde hier Katrien. Na school heb ik vermoeide kids, overprikkeld en overspannen! Niets zo leuk als vakantie om je kinderen echt te leren kennen. Ze leren zeker ook vanalles bij alleen op zen ander ritme en er is plaats voor spontaniteit.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Judith Florusse 1 jaar geleden geplaatst
Juist, omdat er dan weer meer regelmaat is voor onze zoon. Daarnaast heeft hij begripvolle juffen en heeft hij het dus super naar zijn zin op school. Het enige waar ik wel tegenop zie is als hij thuiskomt want hij is dan vaak erg prikkelbaar door de vele prikkels van de dag.
MODERATOR ZITDAZO - 1 jaar geleden geplaatst
Hoe pak je dat dan aan, Judith, na schooltijd? Speciale tips & tricks?
Linda Theunis Krutzen 1 jaar geleden geplaatst
Ja, ik kijk uit naar het vaste ritme. Maar zie aan de andere kant er tegenop. Vooral het ophalen op school, precies om 15:00. Bij de opvang maken 5-10 min later niet uit, op school wel.
Ann Leffelaer 1 jaar geleden geplaatst
Niet akkoord! Mijn zoon werd vorig jaar flink gepest en werd niet opgenomen in de groep. Dus neen geef mij nog maar vakantie en mijn kind gelukkig zien. Met bang hartje toekijken wat het wordt dus ... want wat je kind treft raakt ook de ouders. Hopend op leuke start
reactie op @annleffelaer:
Linda Theunis Krutzen Ik hoop dat het dit jaar beter gaat!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Caro Haelt Know the feeling. Sterkte!!!


Assertiviteitstraining Zitdazo is een aanrader!!!


Mvg


Caro
1 jaar geleden

Beantwoorden

Ann Leffelaer Dankjewel! @lindatheuniskrutzen
1 jaar geleden

Beantwoorden

Ann Leffelaer @carohaelt Dankjewel voor de tip! Ga ik zeker eens bekijken.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Els Van Assche 1 jaar geleden geplaatst
Juist, ik zie er ook terug uit. Eindelijk weer regelmaat. Mijn zoontje die ook zijn vrienden terug ziet. Maar natuurlijk ook weer prikkelbaar is na school. Maar dan laat ik hem even zijn hoofd leegmaken en dan gaat het weer beter.
Petra Peeters 1 jaar geleden geplaatst
Ik zie regelmatig regelmaat terug komen bij mensen die uitkijken naar de start van het nieuwe jaar. Dat is hier niet anders. De regelmaat brengt meer rust. Maar anderzijds is het ook een spannend moment voor de jongens en voor ons of de klasgroep en leerkrachten eenzelfde positieve evolutie zullen teweeg brengen in vergelijking met vorig schooljaar. Wij kijken dus uit met de nodige passing naar 1 september. En wensen iedereen hier alvast een vliegende start!
Katrien Jochems-Thielemans 1 jaar geleden geplaatst
juist en fout. Onze dochter start in het eerste leerjaar en kijkt er erg naar uit. Onze zoon (8) daarentegen heeft het tijdens het schooljaar best zwaar doordat hij erg vatbaar is voor prikkels in zijn omgeving. Heel veel hangt bij hem af van de aanpak van de leerkracht en dat is dus nu afwachten en spannend voor ons allemaal. Als mama kijk ik niet uit naar de drukte na school. Zelf thuiskomen van het werk, helpen bij huiswerk, lessen leren, eten klaarmaken, op tijd naar bed....


We zagen onze kinderen echt weer meer zichzelf worden tijdens de vakantie, zonder alle druk die op hun schouders rust, dus nu wel een beetje bang voor wat komen gaat
Bruno En Joke Gistelinck-Desmet 1 jaar geleden geplaatst
Juist voor de regelmaat maar ik beaam wat Katrien hier voor me schreef in de vakantie kunnen de kids weer kind zijn.
Helga Sluyts 1 jaar geleden geplaatst
Ja en neen. Het ontspannende van de vakantie versus de regelmaat van het werk/schoolleven. Het is een zoektocht om de ontspanning in het werk/schoolleven te integreren en de regelmaat in de vakantie te plannen. Anderzijds koester ik de leuke vakantie momenten en ben ik nieuwsgierig naar het nieuwe schooljaar. Ik geef nu 6 jaar les en dit is het eerste jaar, dat ik ontspannen leer vertrekken op de eerste dag. In de vakantie heb ik veel geleerd als kindercoach van de kids waarmee ik workshops deed. Via relaxatie, meditatie,... Ik merk dat het geven aan kids me op mijn beurt leert hoe te kijken naar die eerste dag. Wat ik hen heb gegeven heb ik zelf terug gekregen. Zoveel deugd heb ik nog nooit ervaren. Intense ervaringen als HSP geven veel energie, zowel in de vakantie als in het begin van het nieuwe schooljaar :-)
Janina Raes 1 jaar geleden geplaatst
Zeer zeker juist. Na 2 maanden hebben de meisjes nood aan weer dat vaste ritme en ook voor mij als mama is het fijn weer even alleen te zijn en makkelijker de taken in huis te doen zonder 'hulp'
Silke-Tim Voet 1 jaar geleden geplaatst
Ja en nee. Mijn zoontje heeft het vorig jaar heel zwaar gehad. De overgang van de kleuterklas naar het eerste leerjaar was heel zwaar. Het huiswerk maken ging alle dagen gepaard met tranen en huilbuien. In de loop van het jaar is het beter en beter beginnen lopen. Nu naar het 2de. Langst de ene kant heel goed voor hem voor de structuur en de regelmaat maar hij zegt altijd dat hij school saai vind. En dat ondanks alles dat hij heel goed zijn best doet op school. Maar ook voor mezelf. Ik heb beslist om thuis te gaan werken om mijn zoontje beter te kunnen begeleiden met huiswerk en taken. Om klaar te staan wanneer hij mij nodig heeft want hij heeft mij werkelijk nodig.

Dit topic is gesloten. Reageren is niet meer mogelijk.

Topic gestart 27 August 2016 om 19:13
Aantal lezers 78
Aantal reacties 19