Huiswerk

Laatste reactie 06/09/2016 10:32 door Sandra
· Markeren als ongelezen
MODERATOR ZITDAZO - 1 jaar geleden geplaatst
Hoeveel huiswerk krijgt je kind gemiddeld per week mee naar huis? Vind je dat voldoende, te weinig, te veel?
Oum Nisrine 1 jaar geleden geplaatst
Mijn oudste krijgt op maandag, dinsdag en donderdag huiswerk. Maar ze blijft in de huiswerkklas, dus moeten we nadien enkel maar eens nakijken en verdiepen waar nodig.


Daarnaast krijgt ze per week een boekje mee naar huis dat ze moet lezen.


Met 1 kind lukt het wel, maar volgend jaar zijn het er dan twee :-)
Sandra Vandekerckhove 1 jaar geleden geplaatst
De kleinste (1e leerjaar) krijgt elke dag (behalve woensdag) een klein taakje mee naar huis, 5 min. werk, dat is ok.


De tweede (4de leerjaar) krijgt haar huiswerk mee voor een hele week. Ze krijgt het mee op maandag en het omvat een 4-tal taken van telkens 10 à 15 minuten waar ze tijd voor krijgen tot de volgende maandag. Zeer goed systeem, aangezien ze het dus kunnen maken op de momenten die voor hen passen (zéér positief met een HSP'tje!! - als ze een dag helemaal overprikkeld of in tranen thuiskomt, dan kan ze rust nemen ipv nog aan het huiswerk te beginnen... Ze kan het dan eventueel in het weekend maken, als het rustig is thuis en als ze nog geen vermoeiende schooldag achter de rug heeft)


Helaas wordt dat systeem niet doorgezet in 5de en 6de leerjaar. Daar krijgen ze véél huiswerk, en is het telkens tegen de volgende dag. Dat is in mijn ogen niet zo goed... Ik heb er al een soort van debat over gestart op school, maar bij de leerkrachten is er nog een lange weg te gaan alvorens ze hun conservatieve systeem willen aanpassen!!


De oudste (1e middelbaar, Latijn) zal dagelijks veel werk hebben, maar dat hoort natuurlijk ergens wel bij de studierichting die ze gekozen heeft. Ze kunnen wel zelf een beetje plannen hoe en wanneer ze hun werk doen, dus tot nu toe lijkt me dat ok.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 September 2016 om 19:46
Aantal lezers 47
Aantal reacties 3