HSP en sport

Laatste reactie 08/02/2017 15:09 door Benedetto
· Markeren als ongelezen
Benedetto Cimino 1 jaar geleden geplaatst
hoi,

Mijn oudste zoon 12 speelt al 7 jaar basketball en doet dat redelijk. Hij is niet van de grootsten maar zet zich altijd voor de volle 100 % in. Wel zie ik hem altijd zo labeuren en afzien als het niet goed gaat (in zijn ogen), ook bijvoorbeeld bij het occasionele bowlingspelletje of zo. Het is niet dat hij steeds wil winnen of zo maar hij vecht constant tegen het minderwaardigheidsgevoel tov anderen. Als hij bijvoorbeeld een keer of twee mist achter elkaar staat zijn hoofd op onweer en kan je er zeker van zijn dat de volgende er bijna zeker ook niet ingaat , als hij nog schiet is dat

Ik speel zelf al 34 jaar en geef hem af en toe wat tips om wat bij te leren en wat peptalk/aanmoedigingstalk te geven maar dat is niet altijd gemakkelijk. Ik probeer steeds positief te supporteren en zeker na de wedstrijd niet beginnen analyseren of zo.

Heeft er iemand hier tips ivm dit
Benedetto Cimino 1 jaar geleden geplaatst
wil er ook eventjes bij zeggen dat ik zeker niet wil dat hij een wereldster word of zo lol .Maar dat we iets vinden dat hij er minder mee worstelt en wat minder focust op zijn tekortkomingen zou geweldig zijn.
Katleen Mortier 1 jaar geleden geplaatst
Mijn eerste gedacht is, heeft hij ook op school "last" van zijn perfectionisme? Je verhaal doet me immers nogal sterk denken aan faalangst. Misschien is het interessant om hem hiervoor een cursus te laten volgen, of te laten begeleiden?

Onze jongste (7) heeft het ook niet altijd gemakkelijk. Tijdens de training van jiu jitsu vorige week is hij beginnen wenen omdat hij een bepaalde beweging volgens hem niet kon. Honderd keer zeggen dat dit nog wel komt, dat hij nog klein is, helpt niet echt veel. Hij moet zichzelf telkens opnieuw overwinnen. Voetbal gaat hem momenteel beter af omdat hij daar in een groepje staat en het er redelijk vanaf brengt.

Op school doet hij het prima maar als er iets niet lukt dan begint hij (thuis) ook snel te wenen en boos te worden...
Benedetto Cimino 1 jaar geleden geplaatst
denk dat het eerder faalangst is ja dan perfectionisme, wist niet dat hier cursussen voor bestonden.
herken de situaties ook die je beschrijft.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 January 2017 om 13:40
Aantal lezers 27
Aantal reacties 4