Hoe zoek je de juiste sport voor een hoogsensitief kind?

Laatste reactie 07/02/2017 10:09 door Valentien
· Markeren als ongelezen
Ilse De Kooning 1 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal, Mijn kind is al op hele vroege leeftijd beginnen te sporten vanwege teveel energie. We hebben onze up en downs al mogen trotseren. Ik ben al jarenlang op zoek naar de juiste hulp, maar niemand kon of wou ons probleem zien. Gelukkig hebben we vorig jaar eindelijk de juiste hulp gekregen. Deze persoon heeft ons gelijk gezegd dat hij hoogsensitief is en heeft ons ontzettend goed geholpen. Maar als je dan naar zijn sporten kijkt. Daar groeit hij niet. Is hij inderdaad heel terughoudend, onzeker en angstig. Terwijl hij zijn sporten heel graag doet. Niemand kan helpen en je wordt al gauw onder de categorie niet-getalenteerd gezet. Hij is niet de beste in school of in de sport. Dat hoeft niet want ik ben ontzettend trots op hem. Vooral als je ziet wat hij het laatste jaar uiteindelijk zelf bereikt heeft. Ik leer zelfs van hem. Zijn er nog mensen die dit probleem hebben? Hebben jullie misschien tips? Alvast hartelijk bedankt.
Benedetto Cimino 1 jaar geleden geplaatst
Hoi,


Onze oudste zoon basket al sinds zijn 5 jaar maar we zijn pas een jaartje geleden (hij is 12) er achter gekomen dat hij hsp is. Hij is ook niet de meest getalenteerde speler maar omdat hij zich tomeloos inzet en iedereen helpt op het terrein is hij heel graag gezien door medespelers en coach.


Hij heeft ook veel problemen met zich inferieur te voelen aan anderen. Ook heeft hij het moeilijk met het roepen van de coach, hij is altijd een van de eersten die zijn hoofd draait en neemt het meestal wel persoonlijk.


Weet niet welke sporten je kind graag doet maar ik zou zeker voor een ploegsport gaan en naar een club waar ze teamgeest en ontwikkelen op de eerste plaats zetten ipv resultaat.


veel succes ermee !!!
Jeannette Smits 1 jaar geleden geplaatst
Beste Ilse,

Ik ben nieuw hier vandaar een wat late reactie.
Het onderwerp sport valt me op.
Onze dochter (nu 10) wilde ook niets
Zwemmen, te veel herrie
Teamsport te veel prikkels en spanning bij wedstrijden.
Muziek, ging redelijk maar 1 op 1 werd ons te duur helaas. Plus oefen thuis werd ook minder.

Toen vonden we Kung Fu.
Dit vind ze helemaal geweldig.
Geen competitie, kleine groepjes en iedereen sport op eigen niveau.

Ze sport wel lekker samen met anderen maar ze werkt op haar niveau.
Wanneer een ander iets fout doet hoef zij zich daar niet druk om te maken. Dat was bij teamsport groot probleem omdat ze alles ziet en hoort. En haar doel "winnen" ook afhing van andere.

Kung Fu is dus zeker het proberen waard.
Ook judo en kick boksen zou kunnen maar daar is wel competitie. Bij Kung Fu niet.

Succes met sporten.
Valentien Goethals 1 jaar geleden geplaatst
Bij is ons heel ons werkt karate heel goed. Het is een gemixte groep van 4 tot. 12 jaar. Mooie mix, ook van karakters. Het is ook zonder competitie. De begeleiding is heel goed en gaat rustig en bewust om met de kinderen. Mijn zoon sport twee uur op zaterdag en het lukt super goed.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 October 2016 om 16:10
Aantal lezers 31
Aantal reacties 4